Hallo iedereen, daar ben ik weer. Alweer een tijdje geleden maar het is druk geweest. 
Afgelopen dinsdag weer in het UMCG geweest. Omdat wij in Januari te horen kregen dat er botgroei was en dat de kans aanwezig was dat in April de fixateur eraf mag gingen wij dinsdag met een goed gevoel heen.

Eenmaal daar aangekomen eerst wat bijgepraat met Henk en zijn vrouw, een man die ik in Duitsland ontmoet heb. Hij heeft ook een ongeluk gehad met zwaar beenletsel. Hij kreeg vandaag ook te horen of er botgroei was na 3.5 jaar. 

De röntgen gehad en naar dokter Ijpma mét stagiair. Helaas niet het nieuws waar we op gehoopt hadden. Wij hadden verwacht dat we de bevestiging kregen dat het bot aangroeit omdat dit in Januari wel het geval was. 

 

Dit keer verliep het gesprek heel anders. Er was nauwelijks botgroei te zien. En er is geen kans dat de fixateur eraf kan.. We kregen het bericht dat hij de gegevens naar Hamburg stuurt en mij laat weten of ik misschien een nieuwe (beweegbare) fixateur krijg om de botgroei te stimuleren. Eind April of begin Mei moet ik terug komen voor een CT scan. Wanneer er dan geen botgroei is moeten we verder kijken. Hiermee bedoelt de arts om of opnieuw bot uit de rug te halen en in het onderbeen te plaatsen (3e keer), of een bottransport (ben je zo een jaar verder en de slagingskans kunnen ze niet geven.) Wel zal dat erg veel pijn doen en veel kans op infecties. Ook die knie zal door dat traject dan stijf worden met de kans op een stijf been de rest van mijn leven. De eerder optie is de optie waar wij al 2.5 jaar bang voor zijn. Een amputatie in of boven de knie. Zoals het nu lijkt wordt de amputatie de optie wanneer er in April geen botgroei is. 

Oké, genoeg negatief nieuws! Natuurlijk gaan wij nog van het goede uit en hopen we dat het bot toch nog aangroeit. Extra vitaminen erin en proberen iets te forceren met een nieuwe fixateur. Ook ga ik op eigen initiatief (sommige artsen geloven de werken, andere niet) gebruik maken van ultrasound golven. Deze golven zouden de botgroei stimuleren. We gaan het zien.

 

Een ander medisch puntje zijn mijn ogen. Omdat mijn lenzen niet genoeg lucht doorlaten gaan mijn ogen achteruit en ben ik in aanmerking gekomen voor een lens implantatie operatie. Het eerste onderzoek is geweest en eind deze maand is het grote onderzoek. Wanneer mijn ogen daar goed bevonden worden, worden de operaties gepland. Nooit meer lenzen, gezonde ogen en veel scherper zien, je moet er wat voor over hebben. 

 

Even wat anders. Zoals meerdere van jullie weten ben ik de afgelopen 2.5 jaar bezig geweest met de opstart van zorgboerderij Villa Vita (http://www.villavita.nl) en diverse studies. 

Omdat ik nogsteeds gek wordt van het stilzitten heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik voor mijzelf begonnen! Ik ben een Bedrijfsorganisatie-adviesbureau begonnen op gebied van o.a. duurzaamheid, kwaliteitmanagementsystemen (KMS) en financiën. Ook heb ik gelijk mijn eerste (naast Villa Vita) opdracht binnen! Hoe gaaf is dat!? 

Mijn bedrijf zelf staat nog in de kinderschoenen. Op dit moment ben ik druk bezig met het inrichten van het bedrijf zoals de website e.d. 

KvK en belastingdienst zijn wel voltooid. Het bedrijf heet dan ook: Fecken Advies (http://www.feckenadvies.nl).

 

Dus wanneer jullie bedrijven en/of instanties kennen waar advies noodzakelijk is, denk even aan mij.

Dit was het weer voor deze keer! Bedankt en tot de volgende keer.