De afgelopen maanden is het stil geweest rondom mijn blog. Ik had echt geen idee wat te schrijven en het idee dat mijn dagelijkse gang van zaken veel hetzelfde is. Veelal sporten, Villa Vita of de studie. Daaromheen natuurlijk wel de leuke dingen zoals poolen met vrienden of borrelen met Anne.

Toch is het weer tijd om even wat op papier te zetten. Vanaf mijn tweede operatie in Duitsland, de operatie waar het bot terug gelegd is, spelen er veel scenario’s door mijn hoofd. Vandaar ook de titel: ‘’fysiotherapie of WD40’’. Het is dan wel in andere woorden maar het illustreert wel wat er de afgelopen weken in mijn hoofd rondspookte. Maar daar kom ik straks op terug.

 

Zoals ik eerder al zei staan veel van de dagen in het teken van hetzelfde. Sinds kort ben ik weer begonnen met sporten. Ditmaal bij ‘’Fit 4 Free’’ in Emmen. Het helpt echt om je hoofd leeg te maken.  Voorbeeld was de dag dat ik wat ‘’ongelijkheden’’ had met FBTO over het verlengen van het E112 formulier. Dit formulier geeft mij het recht om geopereerd te worden in Hamburg. Helaas willen ze een compleet behandelplan met kostenplaatje voordat het formulier weer verlengd wordt. De artsen kunnen dit niet geven omdat ze het herstel van het been niet goed in kunnen schatten. Ook wanneer een trauma arts van het UMCG 3X! Contact met hen opneemt krijgen we nul op reces. Dit arts gaat het op dit moment proberen via andere wegen. Afijn die dag dus werd ik ietwat gefrustreerd door die mensen en wat irritaties bij het oprichten van Villa Vita. Op zulke momenten erger ik mij meer aan mijn tijdelijke beperking dan anders. Ik dwaal af… Wat ik wil zeggen, op zulke momenten is het erg goed om te gaan sporten, het hoofd leeg te maken en jezelf weer te voorzien van extra energie.   

 

 

 

Lekker sporten! Je hoofd leeg en gaan. Toch blijven veel mensen vragen wat je gedaan hebt. Grappen als ''Te zware leg press'' worden daar toch wat anders opgevat dan ergens anders haha. Ik train dan ook expres in korte broek. Aan de ene kant zodat mensen zien wat er is in plaats van staren, aan de andere kant in een lange broek zweet ik mij een ongeluk...

Even kort over Villa Vita. Bijna elke blog vertel ik er wel iets over. Waar ik mee bezig ben. Van begroting tot ondernemersplan tot gemeente, het houdt mij van de straat. De stand van zaken is dat het bestemmingsplan nog niet gewijzigd is door een bezwaar van een omwonende. Dit bezwaar wordt op dit moment weerlegd en begin volgend jaar zal het opnieuw 6 weken vastgesteld worden in de krant. Daarnaast lopen er nog wat zaken maar dat is top geheim haha.

Zoals heel Nederland gemerkt heeft, hebben we een tijdje ''last'' gehad van sneeuw in Nederland. Gelukkig hebben wij in deze tijd Facebook anders was ik daar niet achter gekomen (sarcasme modus uit). Omdat ik toch ook niet de hele dag binnen wilde zitten heb ik maar gebruik gemaakt van spikes onder mijn extra benen. 

 

 

 

Van links naar rechts. Op foto 1 de spikes installeren, foto 2 ongemakkelijk poseren voor de foto en op foto 3 het eind resultaat na een klein uurtje lopen. 

Terugkomend op de koptitel van deze blog. 2 November had ik mijn eerste controle in het UMCG. Na die controle kreeg ik van de arts te horen dat het bot eruit zag zoals het hoort, maar dat hij kon nog niet zeggen of er bot groei was of niet.

Gisteren 15 December had ik mijn tweede controle afspraak in het UMCG. De afgelopen weken ben ik erg zenuwachtig geweest omdat het voor mij voelde als ''D-day''. Of er is botgroei of niet. Zo niet dan blijft hoogstwaarschijnlijk eigenlijk alleen de optie open om te amputeren boven of in de knie. 

Gisteren gaven de röntgen gelukkig aan dat er bot groei te zien is. Het is helaas nog niet genoeg om de externe fixateur te verwijderen. Over 8 weken heb ik een CT scan en krijg ik te horen of de fixateur er eindelijk af mag na twee jaar.  Links de foto van gisteren en rechts van 6 weken geleden. Zoals je kan zien is het teruggelegde bot een stuk witter, dit geeft bot groei aan. Het beeld van hierboven kan een vertekend beeld geven omdat het niet allebei van dezelfde kant gemaakt is. 

Dat is dus wat ik bedoelde met de titel '' fysiotherapie of WD40''. Voor mij was het gevoel dat ik gisteren het ziekenhuis uit zou ''lopen'' met het nieuws dat ik of door kan gaan met fysiotherapie omdat er bot groei is, of dat ik WD40 kon kopen om over een aantal weken mijn prothese te smeren. Gelukkig is het voor nu nog het bovenste. De dokter gaf wel aan in mijn achterhoofd te houden dat het helaas nog verkeerd kan gaan. De bot groei moet wel doorzetten en er mogen geen infecties bij komen. Over 8 weken weten we meer. Helaas kan ik nog steeds niet gaan zoeken naar een baan of mijn leven weer normaal oppakken met Anne. We blijven hopen en ik weet zeker, met of zonder been, er komt een einde in zicht!

Alvast fijne kerst- en feestdagen en tot de volgende keer!